A Budafok bírta jobban az idegek csatáját (U16)

Fiú Kadett Bajnokság – Döntő – B csoport

Idegesen, sok hibával kezdtek a csapatok.

A MAFC higgadt le előbb, melynek meglett az eredménye. Hozzátartozik ehhez, hogy Németh Márk nyolc perc alatt összeszedte 4. személyi hibáját, így aztán több időt töltött a kispadon, mint a pályán. A második negyedben nekünk ment jobban és ha csak egy ponttal is de előbbre zártuk a félidőt.
A nagyszünet után megléptek a fővárosiak, de a negyed végére egyenlítettünk. Az utolsó negyedben Németh is pályára lépett és ennek meglett az eredménye, már tíz pont is volt közte. Ám nem adta fel a Budafok és egy kiélezett végjátékban, higgadtabb döntéseket hozva, győztek. (Egy beszédes adat: 18 büntetőt hibáztunk el.)

Soproni Sportiskola/A – Budafok-CSOPA/MAFC 75:78

(15:20, 24:18, 16:17, 20:23)
2015.05.14. csütörtök, 11:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Horváth József:

„Az első mérkőzések mindig idegeskedéssel, sok hibával kezdődnek. Most sem volt másképpen. Sajnos korán faultproblémákkal küzdöttünk. Öt perc kosárlabdával nagyon nehéz győzni egy döntőben!”

Bors Miklós:

„A Sopron két játékosára jól összpontosítottunk és ehhez jött még Németh korai faultproblémája ami nekünk kedvezett a palánkok alatt. Amikor megtaláltuk gyors játékunkat, mindig a mi akaratunk érvényesült. Éremért jöttünk!”

Tovább a galériához >>>