A B csapat a nagy oroszlánok bajszának ráncigálására készül

A tavaly elmaradt bajnoki mérkőzések hatalmas űrt hagytak a játékosokban, ezt fogja remélhetőleg feledtetni U16-os csapataink hétvégi selejtezője. Farkas Dávid edzővel beszélgettünk a felkészülésről, a várakozás izgalmairól, a fiúk esélyeiről.

– A 2020/21-es bajnoki szezonra augusztus 3-án kezdtük a felkészülést a budapesti edzőtáborral. Már ott azt a döntést hoztuk Horváth József szakmai vezetővel, hogy az U16B csapatot is benevezzük idén a kiemelt bajnokság selejtezőjére. Az edzőtábor után két edzésekkel készültünk, augusztus végén pedig a B csapatnak is megrendeztük a Vetési Imre Emléktornát, ami hasznos megmérettetés volt a számunkra – mondta el Farkas Dávid. A B csapat edzője a termi és futóedzéseken kívül három alkalommal elméleti foglalkozást is tartott, a korábbi évek B csapatos mérkőzéseinek összevágott anyagát is megnézte és elemezte játékosaival.

– A hétvégi selejtező tornának nagyon fiatal csapattal vágunk neki, hiszen nyolc olyan játékos csatlakozott a kadett korosztályhoz, akik tavaly még Csátaljay Gábor kezei alatt szerepeltek az U14-es korosztályban. A korosztályváltás rendkívül sok újdonsággal járt együtt, hiszen mind a labda mérete, mind a taktikai és technikai szabályok is változtak. Az alkalmazkodáshoz egy hónap állt rendelkezésre; a védekezésbeli változásokat úgy érzem megfelelően véghez vittük, a játékosok nagyon fogékonyak voltak az új dolgokhoz, támadásban viszont egyelőre még akadozik a gépezet. Remélem a hétvégéig sikerül ebben is fejlődnünk.
Farkas Dávid elárulta azt is, hogy a fizikális és sportágspecifikus képzésen kívül nagy hangsúlyt fektet a mentális képzésre. Megpróbálja elhitetni a fiúkkal, hogy bár “halálcsoportba” kerültek, nincs lehetetlen, csak tehetetlen!

– Próbáljuk az apróbb hibákat kijavítani és megerősíteni őket abban, hogy ha mindenki a legjobb teljesítményét nyújtja, akkor jó mérkőzéseket fogunk játszani. Nem könnyű a helyzetünk, hiszen a torna nyitómérkőzését egyből az ország elitjéhez tartozó MAFC/A csapata ellen fogjuk játszani, de próbáljuk majd ebből is a pozitív energiákat felhasználni a torna többi részéhez. A tavalyi bajnokságot idő előtt befejezettnek nyilvánították, az U16-os csapat számára ráadásul duplán rossz időpontban. Az őszi szezonban sikerült kivívnunk, hogy tavasszal egy csoporttal feljebb szerepeljünk, jól is kezdtük a bajnokságot, ezért úgy gondolom mindenki ki van éhezve arra, hogy újra tétmérkőzéseken szerepelhessen. A Vetési Emléktornán ennek már láttam jeleit, egy rendkívül motivált csapat lépett pályára. Nem is csalódtam az első mérkőzésen, kiváló teljesítményt nyújtottak játékosaink. A második mérkőzésén viszont többen tudásukon alul teljesítettek, úgyhogy most szükség lesz a megfelelő motiváltságra. Ami még nagyon fontos lehet a hétvégén, az az, hogy csapatként sikerül-e funkcionálni és “összegyúrt” állapotba hozni a 2005-ös és 2006-os korosztályt a pályán és azon kívül is – összegzett Farkas Dávid. A kérdésre, hogy milyen eredményre számít, elárulta: ha sikerül valamelyik nagy oroszlán bajszát megráncigálni, elégedett lesz.

– Biztos vagyok benne, hogy a fiúk mindent meg fognak tenni a pályán. Megpróbálunk kiharcolni legalább egy győzelmet. Szeretném, ha meglepetést tudnánk okozni, olyat amire mindenki felkapja a fejét! – zárta Farkas Dávid.