MI VAGYUNK A BAJNOKOK! (U16)

Fiú Kadett Bajnokság – Döntő – Helyosztók

Elérkezett a Nemzeti Országos Kadett Bajnokság döntője ahol a Soproni Sportiskola és a Budapesti Vasas csapott össze a bajnoki címért. A Vasas magabiztosan veretlenül jutott a döntőbe, míg a Sopron meglepetésre az első meccsét elvesztette a Budafok ellen, de a folytatásban bebizonyították, hogy a döntőben a helyük.
A szurkolók feltöltötték a lelátókat, nem maradt üres hely és kezdetét vette a mérkőzés.

A Sopron együttese Papp és Németh kosarával nyitotta a mérkőzést, míg a túloldalt Katona és Schafarek válaszolt egy-egy kettessel. Horváth legénysége szépen végrehajtott akciókkal magukhoz ragadták az előnyt. A fővárosiaknál egyenlőre csak Katona tolta a szekeret. A támadó lepattanóit kihasználva, valamint Somogyi két hárompontosával átvette a vezetést a Vasas gárdája a 8. percben. Németh lépett elő soproni oldalt és zsinórban 5 pontot szállított a soproni együttesnek, ám a Vasas nyerte nyitórészt 2 ponttal.
Kezdődhetett a második negyed ahol Katona rögtön az első akcióban kosarat szerzett és ezzel már két számjegyű pont állt neve mellett, majd ezt megfejelte két gólpasszal Ábrahám felé. Ám a hazai gárda nem tört meg és szép csapatjátékkal 1 pontosra csökkentették hátrányukat, de a félidő végére 4 pont lett a különbség a két csapat között.
A második szakasz Besenyői fiainak vezérletével kezdődött, először tűntek a bizonytalanak a hazaiak a mérkőzés folyamán, de szép lassan visszarázódtak a mérkőzésbe. Ám Katona és Somogyi egy-egy újabb hárompontossal lecsitította a soproni közönséget. Horváth mester időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben, ezután a soproni srácok egy 11:2-es futással 55:55 zárkóztak ellenfelükhöz. Most a fővárosiaknak kellett időt kérniük, hogy lenyugtassák a kedélyeket, ez sikerült is, így 3 negyed után döntetlen volt, az aranyért folytatott küzdelem.
3 perc elteltével úgy tűnt nem bírnak egymással a csapatok, de akkor mintha megmozdult volna valami soproni oldalon és egy 5 pontos előnyt harcoltak ki maguknak, ám ekkor Soós egy sportszerűtlen hibát ütött, így a negyed 1 pontos soproni előnnyel folytatódott. Ezt követően váltakozott az eredmény, fej-fej mellett haladtak a csapatok mindent bele adva a győzelemért. Megérkeztünk az utolsó percekhez ahol a Horváth legénysége elkezdett hajrázni. Öt pontos soproni előnynél Besenyői mesternek időt kellett kérnie, de a soproniak nem lassítottak és egy perccel a vége előtt 9 pontos előnyre tettek szert. Katona emberrel együtt bevert egy hárompontost, de Zöldi egy sportszerűtlen hibát követett el. Idő híján a fővárosi együttes faultokra kényszerült és így a Soproni Sportiskola – egy nagyon színvonalas, óriási csatában megnyerte a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság Döntőjét.

Soproni Sportiskola/A – Vasas-Akadémia 87:76

(22:24, 14:16, 23:19, 28:17)
2015.05.17. vasárnap, 15:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

SSI/A: Werner 23, Papp 23, Németh 20, Soós 12, Polgárdy 9, Horváth, Eiler, Garab G., Garab D., Schöll, Spéder, Bíró.

Horváth József:

„Nagyon-nagyon boldogok vagyunk! Először is gratulálok a Vasasnak, nagyon jó csapat és nagy erőfeszítést igényelt, hogy le tudjuk győzni őket! Köszönet mindazoknak, akik valamikor is foglalkoztak ezekkel a fiúkkal, köszönet a háttérmunkásoknak, a torna szervezőinek! S természetesen nagyon nagy gratuláció a CSAPATNAK!”

Sterbenz László:

„Eddig a tavasz négy aranyérmet hozott számomra, de ez az ötödik a legkedvesebb. Szép éveket töltöttünk együtt, köszönöm!”

Besenyői Andrea:

„Nagyon színvonalas és izgalmas mérkőzésen maradtunk alúl úgy, hogy mindent megtettünk a sikerért, ám ma jobb volt a Sopron. Gratulálok csapatomnak, akikre nagyon büszke vagyok!”

Tovább a galériához >>>