U12 Molnár Csaba Nemzetközi Kosárlabda Torna

Molnár Csaba (1963–2009) sportos, sportszerű életet élt, a fiatalabbak számára mind életmódja, mind hozzáállása alapján példaként állhat. Az Ő tiszteletére rendez Akadémiánk nemzetközi kosárlabda tornát 2019. április 12–14. között a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.

x_Molnar_CsabaMolnár Csaba a soproni sportélet kiemelkedő alakja volt. Az 1980-as évek elejétől szórakoztatta a város kosárlabda kedvelő közönségét. Egyetemistaként került Mosonmagyaróvárról Sopronba, ahol magasságát, valamint ahhoz képest kifejezetten precíz, finom csuklóját az SSE, a Soproni Ászok, majd a SMAFC csapataiban hasznosította. A remek adottságai mellé rutint is szerző kosárlabdázó centerként főszerepet vállalt a sörgyári együttes történetének legjobb szereplésében, meghatározó játékosa, kulcsembere volt a legjobb négy közé jutó SÁKC csapatának.
Később, amikor a soproni egyetemi együttesnél, a SMAFC-nál a régi, legendás időket próbálta a vezetőség újraéleszteni, a remek sportember az elsők között volt, aki segíteni érkezett az akkor NB II-es együtteshez, és részese volt az A-csoportig tartó menetelésnek, sőt 40 éves kora körül még játszott a legjobbak közé visszakerülő csapatban.
Molnár Csaba az aktív játék befejezése után sem szakadt el a sportágtól, betegségéig a magas színvonalú soproni városi bajnokságban játszott, s szórta meg olykor 30-40 ponttal az ellenfeleket. Mivel hosszú ideig kosarazott magas szinten, Molnár Csaba nála fiatalabb edzők keze alatt is dolgozott, de sosem hivatkozott a korára. 
Mindig barátságos és kedves mosollyal üdvözölte a volt szurkolókat és barátokat.

 

MolnarCsaba_emlektorna_v01