Jr. NBA – Sacramento Kings (Hunyadi) – 7. forduló

Jr. NBA Hungary – Sacramento Kings (Hunyadi) – 7. forduló

Los Angeles Clippers (Eötvös) – Sacramento Kings (Hunyadi) eredmény 85:99

(20:25, 9:26, 38:19, 18:29)
2019.03.26. (kedd), 10.30 – Sopron, Novomatic Aréna

Sacramento Kings (Hunyadi): Keller B. 29, Nyikos B. 16, Sift B. 16, Pavisa O. 10, Nyerges M. 10, Gadácsi D. 5, Vida M. 5, Kovács Á. 4, Vida M. 3.

Stánicz Ferenc:

„A Jr. NBA talán legnehezebb csoportjába jutott Hunyadi sikerrel vívta meg a zalaegerszegi Eötvös elleni visszavágót, bár pénteken még van egy mérkőzés, de a papírforma alapján, CSOPORTGYŐZTESEK leszünk!

A mérkőzésről. Az első negyed fej-fej melletti játékot hozott, de a Nyikos–Gadácsi–Sift tengely öt pontos előnyt szerzett. A második negyed
döntőnek bizonyult, elsősorban Keller Bendegúz kiemelkedő támadó és Nyerges Milán védekező munkája, no meg több szerzett labda jóvoltából.
A harmadik negyedet 22 pontos előnnyel kezdtük és sajnos korán hittük azt, hogy mienk a mérkőzés. Bent ragadtunk. Kihagyott ziccerek, védekezési hibák és grund kosárlabda jelleg jellemezte a játékot. A negyed vége előtt még a vezetést is átvették a zalaiak, de szerencsére csak egy pillanatra. Három pontos előnnyel fordultunk az utolsó negyedre.
A Keller–Pavisa–Nyerges trió már nem hagyott kétséget a mérkőzés végkimenetele felől, magabiztos játékkal folyamatosan növelték az előnyt. Nyertünk!
Gratulálok a fiúknak! A 100 pont ugyan nem lett meg, de a sütit most én vállaltam be, mert megérdemlik! Persze azért lesz mit megbeszélni! Megyünk tovább! Hajrá Hunyadi!”